Seka Akademi İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Kurumu

bilgi@sekaakademi.com

Kurum Adresimiz

Cevizlidere Mah. 1245 Sok.
No:8/B Çankaya / Ankara

bilgi@sekaakademi.com

Kurum Adresimiz

Cevizlidere Mah. 1245 Sok.
No:8/B Çankaya / Ankara

Kırşehir İşyeri Hekimliği Kursu

Kırşehir İşyeri Hekimliği Kursu

Kırşehir İşyeri Hekimliği Kursu

Modern çalışma alanlarında artan iş kazalarının önlenmesi amacı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından “İş Sağlığı ve Güvenliği” başlığında özel çalışmalar yürütülmeye başlandı. Çalışma alanlarında daha güvenilir ve daha sağlıklı atmosferlerin oluşturulabilmesi amacı ile hem uygulamada hem de yasal mevzuatta önemli düzenlemeler gerçekleştirdi. 2013 yılında yapılan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu yeni düzenlemesi de bunlardan birisidir. İş dünyasının yakından bildiği bir uzmanlık alanı olan işyeri Hekimliği uzmanlığına istinaden Kanun maddelerindeki kapsam genişletildi.

Böylelikle 50 ve üzeri çalışana sahip olan işyerlerine ilave olarak, tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta bulunan işyerleri de kapsama dahil edildi. Kırşehir’ de Kanun’daki düzenlemeyle birlikte İşyeri Hekimi bulundurma mecburiyeti taşıyan işyerlerine dahil olan işyerleri için profesyonel uzmanları Seka Akademi olarak Kırşehir İşyeri Hekimliği Kursu eğitim programları ile destekliyoruz.

İşyeri Hekimi Olabilmek İçin Hangi Bölümden Mezun Olunmalı?

İşyeri hekimliği, modern iş sahalarında iş ve işçi sağlığının korunması, takip edilmesi ve denetlenmesi noktasında önemli bir rol üstlenmektedir. Bu nedenle de çalışma alanlarında değişen koşullara göre İşyeri Hekimliği görev ve sorumluluklarına ilişkin yeni düzenlemeler ile kapsamı genişletilmektedir. Bununla birlikte 6331 sayılı Kanun kapsamında İşyeri Hekimi uzmanı olunması için aranan şartlarda açık şekilde belirtilmektedir. Buna göre 6331 sayılı Kanunu’ nun güncel maddelerine istinaden Türkiye’ de İşyeri Hekimi olabilmek için mutlaka 4 yıllık Tıp eğitimi almış olunması gerekiyor.

Türkiye’ de ve yurtdışında(YÖK denkliği koşuluyla) faaliyet gösteren yükseköğretim kurumlarının Tıp Fakülteleri’ndeki 4 yıllık bölümlerden mezun olunması şartı aranmaktadır. Kanun çerçevesinde İşyeri Hekimliği için bitirilmesi gereken 4 yıllık Tıp bölümlerinde branş fark etmemektedir. Kanun’ da belirtilen bu ilk koşulu sağlayanlar İşyeri Hekimi olabilmek için Kırşehir İşyeri Hekimliği Kursu programımıza katılım gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

İşyeri Hekimi uzmanlık sertifikası alabilmek için almanız gereken İşyeri Hekimliği kursunu mutlaka Çalışma  Bakanlığı(ÇSGB) onaylı özel eğitim kurumlarından almanız gerekmektedir. İşyeri Hekimliği uzmanlığı için Kırşehir de kurs programı hazırlayan Seka Akademi olarak ÇSGB onaylı olarak faaliyet gösteriyoruz. Uzman ve tecrübeli eğitmen kadromuz ve gelişmiş eğitim materyallerimizle 6331 sayılı Kanun’ da belirtilen kriterlere uygun şekilde Kırşehir İşyeri Hekimliği Kursu programıyla eğitim veriyoruz. Kurs programı kapsamında Kanun’ da belirtildiği gibiyle 220 saatlik bir eğitim süreci uyguluyor. Söz konusu 220 saatlik kurs süresinin 180 saati teorik eğitim, 40 saati ise uygulamalı eğitim olarak uygulanmaktadır.

Kırşehir İşyeri Hekimliği Kursu programında 220 saatin 180 saatlik kısmı uzaktan eğitim ve örgün eğitim olarak ikiye ayrılmaktadır. Gelişmiş ve modern eğitim altyapılarını kullanarak, Seka Akademi olarak 90 saatlik uzaktan eğitim hizmeti vermekteyiz. Kursiyerlerin daha interaktif bir kurs hizmeti alabilmesi için 180 saatlik teorik eğitimin 90 saatlik ikinci kısmını örgün eğitim sisteminde veriyoruz. Uzman eğitmenlerimizin birebir eğitim desteği verebildiği bu sistemde kursiyerler 90 saatlik yüz yüze eğitim alabiliyor. 180 saatlik teorik eğitim aşamasını tamamlayan kursiyerler, 40 saatlik uygulamalı eğitim alabilme şansına sahip olabiliyor.

Seka Akademi olarak Kırşehir genelindeki Kanun kapsamında İşyeri Hekimi bulundurma zorunluluğu bulunan işyerleri ile kursiyer stajı için anlaşmalarımız bulunuyor. Kırşehir İşyeri Hekimliği Kursu programı kursiyerlerimiz, gerçekte ve standart işleyişte görev ve sorumluluklarına istinaden 40 saatlik bir tecrübe kazanabiliyor. Kurs programı sonra ÖSYM tarafından yapılan İşyeri Hekimliği sınavlarına katılım gerçekleştirerek, 70 puan barajını geçmeniz durumunda Bakanlık onaylı İşyeri Hekimliği Sertifikası almaya hak kazanırsınız. İşyeri Hekimliği sertifikası alabilmek için tamamlamanız gereken kurs süreci ve sınav hazırlık süreci ile ilgili eğitim programlarımız için web platformumuzu ziyaret edebilirsiniz.

%100 memnuniyet ve %98 başarı oranına sahip kursumuza kaydınızı yaptırarak siz de kazananlardan olmak istiyorsanız Ön Kayıt Formu doldurabilir ve erken kayıt avantajlarından faydalanabilirsiniz.

Bu Yazıyı Paylaş: