Seka Akademi İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Kurumu

Seka Akademi Logo
Telefon Numaralarımız

bilgi@sekaakademi.com

Kurum Adresimiz

Cevizlidere Mah. 1245 Sok.
No:8/B Çankaya / Ankara

bilgi@sekaakademi.com

Kurum Adresimiz

Cevizlidere Mah. 1245 Sok.
No:8/B Çankaya / Ankara

Muş İş Güvenliği Kursu

Muş İş Güvenliği Kursu

Muş İş Güvenliği Kursu

İş sahalarında işleyişin devamlılığının sağlanması noktasında meydana gelen iş kazaları ve bu kazalara bağlı meydana gelebilecek her türlü durum 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında düzenlenmiştir. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı(ÇSGB) tarafından bu iş kazası, meslek hastalıkları ve iş güvenliği gibi hususlara ilişkin Kanun kapsamında düzenlemeler gerçekleştiriliyor. Bu düzenlemelerden birisi de iş yerlerindeki değişen koşullara istinaden İş Güvenliği uzmanlık sınıflarının görev ve sorumluluklarının genişletilmesidir. Kanun’da halihazırda mevcut olarak yer alan İş Güvenliği uzmanlığının görev ve kapsamının genişletilmesi bu alanda uzman ihtiyacını arttırdı. Özellikle Siirt gibi üretim potansiyeli en üst seviyede olan şehirler açısından çok ciddi bir istihdam boşluğu oluşturuyor. Bakanlığın yetkilendirmesiyle Seka Akademi, Muş İş Güvenliği kursu programları sunarak, kentteki bu ihtiyaçlara yanıt veriyor.

İş Güvenliği Uzmanlığı Nedir?

6331 sayılı İş Sağlığı Kanun’ da yer alan ancak 2013 yılındaki düzenlemeyle kapsamının genişletilmesinden sonra iş dünyasında daha aktif şekilde etkide bulunmaya başlayan İş Güvenliği uzmanlığı önemli bir rol üstleniyor. İş Güvenliği uzmanlığı yine Kanun çerçevesinde düzenlemesi yapılan az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli sınıftaki işyerlerinde yasal olarak bulundurma zorunluluğu bulunan bir uzmanlık alanıdır. Farklı tehlike kademelerine göre kategorize edilen işyerlerinde görev alacak İş Güvenliği uzmanlarında sertifika sınıfı farklılıkları da uygulanmaktadır. Buna göre 6331 sayılı Kanun’ da açıkça belirtildiği şekilde;

Az tehlikeli sınıftaki işyerlerinde C Sınıfı İş Güvenliği uzmanlık sertifikası,

Az tehlikeli ve tehlikeli sınıftaki işyerlerinde B Sınıfı İş Güvenliği uzmanlık sertifikası,

Az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli sınıftaki işyerlerinde A Sınıfı İş Güvenliği uzmanlık sertifikası,

Şartları aranmaktadır. Seka Akademi Muş İSG kursu programlarıyla kentte her tehlike sınıfındaki işyeri için uzman yetiştiriyor.

İş Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur?

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nda açıkça belirtildiği şekilde İş Güvenliği uzmanlığı için C Sınıfı kademeden başlayarak yukarıya doğru yükselme gerçekleştirilmesi gerekiyor. Ayrıca her sınıftaki İş Güvenliği uzmanlığı için ayrı koşullar uygulanıyor. Bununla birlikte her sınıftaki İş Güvenliği uzmanlığı için adayların 220 saatlik bir uzmanlık eğitimini Bakanlık yetkisine sahip özel eğitim kurumlarında tamamlaması ve sonrasında İş Güvenliği Sınavı’na katılım gerçekleştirmesi gerekiyor. Seka Akademi olarak Bakanlık yetkisiyle Muş B Sınıfı İş Güvenliği kursu programı ve yanı sıra C ve A Sınıflarındaki uzmanlıklar için ayrı eğitim programları uyguluyor.

Kanun çerçevesinde Muş C Sınıfı İş Güvenliği kursu programı ilk kademeyi oluşturuyor. Diğer sınıflardaki uzmanlık eğitimleri için mutlaka bu eğitimin tamamlanmış olması gerekiyor. Buna göre 6331 sayılı Kanun’ da da açıkça belirtildiği üzere;

A Sınıfı İş Güvenliği uzmanlığı için B Sınıfı sertifika ve en az 5 yıllık fiili hizmet,

B Sınıfı İş Güvenliği uzmanlığı için C Sınıfı sertifika ve en az 3 yıllık fiili hizmet,

C Sınıfı İş Güvenliği uzmanlığı için mimarlık, mühendislik ve teknik alanlarda lisans eğitimi,

Şartları bulunmaktadır. Bu şartları sağlayan adaylar Bakanlık onaylı Seka Akademi kurs programlarına katılım gerçekleştirebiliyor. Muş İş Güvenliği kursu programı veya diğer B ve C Sınıfı İŞ Güvenliği kursu programlarını tamamlayan kursiyerler sınava katılım hakkı elde ediyor. 220 saatlik eğitim programı alan Seka Akademi kursiyerlerinin yüksek başarı yüzdesine sahip olduğu İş Güvenliği Sınavı’nda 70 ve üzeri puan alınması gerekmektedir. Bu puanı alan adaylara Bakanlık onaylı İş Güvenliği Sertifikası verilirken, sınıfına göre Bakanlık yetkisiyle uygun işyerlerinde görev alınabilmektedir.

Bu Yazıyı Paylaş: