Seka Akademi İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Kurumu

Seka Akademi Logo
Telefon Numaralarımız

bilgi@sekaakademi.com

Kurum Adresimiz

Cevizlidere Mah. 1245 Sok.
No:8/B Çankaya / Ankara

bilgi@sekaakademi.com

Kurum Adresimiz

Cevizlidere Mah. 1245 Sok.
No:8/B Çankaya / Ankara

Tokat İş Güvenliği Kursu

tokat iş güvenliği kursu

Tokat İş Güvenliği Kursu

Modern iş sahalarında teknolojinin getirdiği yeniliklerle birlikte koşullarda değişim yaşanıyor. Bu durumda günümüzde 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu için yeni düzenlemeleri gerektiriyor. Bu yüzden de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Kanun kapsamında yeni düzenlemeler gerçekleştiriliyor. Gerçekleştirilen düzenleme ile birlikte iş dünyasında mevcut olan İş Güvenliği uzmanlığının kapsamı ve sorumluluk alanı genişletildi. Böylelikle Türkiye genelinde 6331 sayılı Kanun kapsamında olan işyerleri için yoğun bir İş Güvenliği uzmanı ihtiyaçları bulunuyor. Farklı sınıflarla uygulanan İş Güvenliği uzmanlığı için Bakanlık onaylı olarak Seka Akademi olarak Tokat İş Güvenliği Kursu programı sunuyoruz.

A, B ve C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Nedir?

Günümüz Türkiye’ sinde iş sahalarındaki modernizasyon ve teknolojiyle gelen yenilikler neticesinde yeni iş sahaları oluşuyor. Bu durumda iş ve işçi güvenliğinin sağlanması için gerekli olan kriterler konusunda 6331 sayılı Kanun kapsamında düzenlemeler gerçekleştiriliyor. Bakanlık tarafından yapılan düzenlemelerle birlikte Türkiye’ de işyerleri az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli olarak farklı sınıflara ayrılmıştır. Kanun’da açık şekilde belirtildiği üzere hangi işyerinin bu sınıflardan hangisine gireceği belirlenmektedir. A Sınıfı, B Sınıfı ve C Sınıfı şeklindeki İş Güvenliği uzmanlık sertifikası sınıfları ise farklı tehlike kategorisindeki işyerlerinin gerektirdiği kriterlere göre uzmanlık ve eğitimi temsil ediyor. Seka Akademi Tokat İş Güvenliği kursu programı ve yanı sıra B Sınıfı ve C Sınıfı için ayrı ayrı olarak kurs programları da sunuyor.

İş Güvenliği uzmanlığı için ilk aşama olan C Sınıfı belgeye sahip olunması gerekiyor. Bu belgeyle az tehlikeli işyerlerinde görev alınabiliyor. Seka Akademi olarak Bakanlık onaylı olarak Tokat C Sınıfı İş Güvenliği kursu programı sunuyor. Bu program çerçevesinde alınacak eğitim sonrasında yine Bakanlığın gerçekleştireceği İş Güvenliği Sınavı’na katılım gerçekleştirerek, İş Güvenliği uzmanlık sertifikasına sahip olunabiliyor.

B Sınıfı İş Güvenliği uzmanlığı ise az tehlikeli sınıftaki işyerlerinin yanı sıra tehlikeli sınıftaki işyerlerinde de görev alabiliyor. Seka Akademi tarafından sunulan Tokat B Sınıfı İş Güvenliği kursu programına katılım gerçekleştirilerek sahip olunabiliyor. Ancak B Sınıfı İş Güvenliği uzmanlık sertifikası almadan önce mutlaka C Sınıfı İş Güvenliği uzmanlık sertifikası alınmış olması ve Kanun’ da belirtilen fiili çalışma sürelerinin tamamlanmış olması gerekir. Seka Akademi bünyesinde uzman eğitmen kadrosunun sunduğu B Sınıfı İş Güvenliği uzmanlık kursu, sonrasında yine Bakanlığın İş Güvenliği Sınavı’na girerek, başarılı puan alınması gerekmektedir.

A Sınıfı İş Güvenliği uzmanlık belgesi ise az tehlikeli, tehlikeli ve yanı sıra çok tehlikeli sınıfta bulunan işyerlerinde de görev alabilmektedir. C Sınıfı ve sonrasında B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı belgesinin alınması ve fiili hizmet sürelerinin tamamlanması gerekmektedir. Seka Akademi tarafından sunulan Tokat İSG kursu programına katılım gerçekleştirerek, profesyonel düzeyde İş Güvenliği uzmanlığı görevlerinde yer alınabiliyor.

İş Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur?

İş Güvenliği uzmanlığı için Seka Akademi tarafından sunulmuş olan eğitimlere katılım gerçekleştirilebiliyor. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında İş Güvenliği uzmanlığı ile ilgili olarak tüm detaylar ve koşullar açık şekilde belirtilmektedir. Bu çerçevede de İş Güvenliği uzmanı olmak isteyen kişiler C Sınıfı ile başladıktan sonra B Sınıfı ve sonrasında A Sınıfı İş Güvenliği uzmanlık eğitimi alınabiliyor. Her sınıftaki İş Güvenliği uzmanlık eğitimi sonrasında Bakanlık tarafından yapılan İş Güvenliği Sınavı’na giriş yapılması gerekiyor. Sınavda başarılı olduktan sonra Bakanlık onaylı olarak İş Güvenliği Sertifikası sahibi olunabiliyor.

Bu Yazıyı Paylaş: