Kütahya İş Güvenliği Kursu
İşyerlerindeki işleyişin yürütülmesinde işçi sağlığının ve güvenliğinin sağlanması amacı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı(ÇSGB) tarafından çeşitli düzenlemeler gerçekleştiriliyor. Bu düzenlemeler çerçevesinde de Türkiye’ deki iş kazalarının ve meslek hastalıkları risklerinin önüne geçilebilmesi hedefleniyor. Bu şekilde hem iş güvenliği hem de iş verimliliği artışının sağlanması amaçlanıyor. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ise Türkiye’ deki iş dünyasını şekillendiriyor. Yapılan son düzenlemeyle Kanun’ da mevcut olan İş Güvenliği uzmanlığı iş dünyasında daha da aktif hale getirildi. Kütahya İSG kursu programları ile Ege’ in önemli şehrinde bu alandaki ihtiyaçlara yanıt veriliyor.
İş Güvenliği uzmanlığı 6331 sayılı Kanun kapsamında 3 farklı kategoriye ayrılmıştır. Her birinin görev ve sorumluluk kapsamları birbirinden farklıdır. Bu sebeple de İş Güvenliğinin sağlanabilmesi için uzmanlıklar dinamik biçimde sınıflandırılır. A Sınıfı, B Sınıfı ve C Sınıfı olarak 3 ayrı grup bulunuyor. Her bir grup için sorumluluk dahilinde bulunan tehlike sınıfına göre işyerleri bulunmaktadır. İşyerlerinde tehlike sınıfı az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli olarak belirlenmiştir. Ayrıca 3 aşama olarak da değerlendirilen bu sınıflarda ilerleme ise C Sınıfı, B Sınıfı ve A Sınıfı olarak gerçekleştirilmektedir. Dolayısıyla İş Güvenliği uzmanlığı için mutlaka Kütahya C Sınıfı İş Güvenliği kursu programının tamamlanması gerekmektedir. Böylelikle C Sınıfı İş Güvenliği uzmanlık sertifikası alınabiliyor.
İş Güvenliği Sertifikası Nasıl Alınır?
C Sınıfı İş Güvenliği uzmanlık sertifikası için mühendislik, mimarlık ve teknik alanlarda lisans düzeyi diploma sahibi olunması yeterlidir. Ayrıca Bakanlık yetkisiyle sunulan Seka Akademi Kütahya B Sınıfı İş Güvenliği Kursu bitirilerek, sınavda yüksek puan alınması gerekmektedir. Ancak B Sınıfı ve A Sınıfı uzmanlık belgesi için farklı kriterlerde bulunmaktadır. 6331 sayılı Kanun kapsamında düzenlenen bu kriterler;
A Sınıfı uzmanlık belgesi için B Sınıfı uzmanlık belgesine ve en az 4 yıllık fiili hizmeti gösterecek belgeye sahip olunmalıdır.
B Sınıfı uzmanlık belgesi için C Sınıfı uzmanlık belgesine ve en az 3 yıllık fiili hizmeti gösterecek belgeye sahip olunmalıdır.
Şeklindedir. Özel durumu bulunan kişiler için aranan şartlarda 6331 sayılı Kanun kapsamında açıkça belirtilmiştir. B Sınıfı uzmanlık belgesini almak için Seka Akademi tarafından sunulan Kütahya İş Güvenliği kursu programının tamamlanması gerekmektedir. B Sınıfı eğitim süreci 220 saat olarak uygulanmaktadır. Bu eğitimi tamamlayan Seka Akademi kursiyerlerinin yüksek başarı potansiyeline sahip olduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı‘nın İş Güvenliği Sınavı’na katılım gerçekleştiriyor. Eğer 70 ve üzeri puan alırsa Bakanlık onaylı B Sınıfı İş Güvenliği sertifikası ile fiili hizmete başlayabiliyor.
Seka Akademi tarafından Kanun çerçevesinde belirtilen kriterlere uygun olarak sunulan Kütahya A Sınıfı İş Güvenliği kursu programları için gerekli şartlar sağlanmalıdır. B Sınıfı uzmanlık belgesi ve en az 5 yıllık hizmet süresinin ardından kursa katılarak, 220 saatlik eğitim tamamlanmalıdır. 90 saatlik uzaktan eğitim, 90 saatlik örgün eğitim ve 40 saatlik staj tamamlanmalıdır. Bu eğitim süreci tamamlandıktan sonra Bakanlık tarafından yapılan İş Güvenliği Sınavı’na katılım gerçekleştirilmelidir. 70 ve üzeri puan alan adaylar doğrudan Bakanlık yetkisiyle A Sınıfı kapsamında bulunan çok tehlikeli sınıftaki işyerleri de dahil olacak şekilde tüm tehlike sınıflarındaki işyerlerinde uzmanlık hizmetlerini sunabilmektedir. Ayrıca A Sınıfı, B Sınıfı ve C Sınıfı uzmanlık sertifikaları için 6331 sayılı Kanun’ da belirtildiği üzere 5 yılda bir olacak şekilde yenileme gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
%100 memnuniyet ve %98 başarı oranına sahip kursumuza kaydınızı yaptırarak siz de kazananlardan olmak istiyorsanız Ön Kayıt Formu doldurabilir ve erken kayıt avantajlarından faydalanabilirsiniz.